dissabte, 7 de juny de 2008

L'antologia, disponible a les llibreries

10 de Barcelona ja es pot trobar a llibreries com Laie, Catalònia i La Central. També el pots adquirir des de la pàgina web de l'editorial, Abadia Editors.

Presentació del llibre

Publicat a aMartorell.com17/04/2008

El dilluns 21 de abril es presenta a les 19.30 h al Palau de la Virreina de Barcelona (la Rambla, 99) l’antologia de poesia 10 de Barcelona. La presentació de l’acte anirà a càrrec del crític i poeta José Luis Giménez-Frontín, cofundador de l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC).

El poetes representats, que apareixen al volum seguint l’ordre alfabètic, són J.A. Arcediano, Ambrosio Gallego, J. Luis García Herrera, Andreu González Castro, José Florencio Martínez, Vicenç Llorca, Miquel-Luís Muntané, Felipe Sérvulo, Josep Anton Soldevila i Guillem Vallejo.

Encara que el títol del llibre fa referència a Barcelona, de fet diversos d’aquests escriptors estan relacionats d’alguna o altra manera amb el Baix Llobregat i el Baix Nord. J. A. Arcediano viu a Sant Vicenç dels Horts, Andreu González Castro a Martorell, J. Luis García Herrera a Abrera i tots tres van participar a la I Jornada d’Escriptors del Baix Llobregat que es va celebrar recentment a Sant Andreu de la Barca. Quant a Josep Anton Soldevila, viu part de la setmana a Torrelles i part a Barcelona, mentre que Felipe Sérvulo viu a Castelldefels. Per la seva banda, Ambrosio Gallego fa de professor de castellà a Olesa de Montserrat i José Florencio Martínez es va endur el Premi Vila de Martorell l’any 2004.

El pròleg del llibre corre a càrrec de Carles Duarte i Montserrat, poeta i lingüista que també ha guanyat el premi Vila de Martorell (1996). Publica el llibre la col·lecció Lluerna d’Abadia Editors, dirigida per Ramon Guitó.